آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep

  •  » مطالب علمي
  •  » مديريت ايمني
  • هزينه هاي عدم توجه به مسايل ايمني

    هزينه هاي عدم توجه به مسائل ايمني و کاهش ضريب ايمني سيستم از تصور مديران وسرپرستان خارج است. اين هزينه ها مي تواند شامل مواردي مانند هزينه حوادث، هزينه هاي دوباره کاري، هزينه بي اعتبار شدن شرکت و... باشد. با به کارگيري سيستم هاي مديريت ايمني منـــاسب مي توان هزينه هاي فوق، هزينه هاي جاري ايمني و هزينه هاي پيشگيري را به نحو چشمگيري کاهش داد. بسته به نگرش سازمان، مديريت ايمني و مهندسي ايمني مي توانند اصل بقا کسب و کار و صنعت را تقويت و يا تضعيف کنند.

    اهرم اصلي و موثر مديريت ايمني و مهندسي ايمني درعملياتي نظير ايمني در هدايت لوکوموتيو، ايمني و سلامت خطوط ريلي، ايمني قواي محرکه و... توان سيستم مديريت ايمني را ارتقا خواهيم داد. در اين مقاله تعدادي از اين متدهاي کليدي تشريح شده است.

    1 - تاثير ايمني بر بيلان مالي سازمانها: بي ترديد حوادث بر ميزان فروش و سود سازمانها و شرکتها و اعتبار آنان در سطح جامعه و افکار عمومي تاثير منفي خواهند داشت و حوادث زماني واقع مي شوند که نقاط ضعفي در سيستم مديريت ايمني يا متدهاي مهندسي ايمني وجود داشته باشد. چنانچه خسارت مستقيم حوادث را که شامل خسارات پرداختي، هزينه هاي پزشکي، تعميرات دستگاهها مي شــود، محاسبه کنيم. مي توانيم براساس جداول ارائه شده توسط OCCUPATIONAL HEAITH SAFETY=OHSA سيستم مديريت ايمنــي و بهداشت حرفه اي (ADMINISTRATION SYSTEM) هزينه هاي غيرمستقيم را به طور تقريبي برآورد کنيم. در اين حالت با تقسيم هزينه هاي حوادث (مستقيم و غيرمستقيم) بر نرخ سود سازمان عددي به دست خواهدآمد که معاني مهم و حياتي براي مديران و سرپرستان محترم به همـــراه خواهد داشت. اين عدد نشان دهنده ميزان فروش اضافه لازم براي تثبيت نرخ سود اعلام شده است.

    براي مثال به طور فرضي در راه آهن در پايان سال مالي 1382 چنانچه سود 4 درصد اعلام شود، سوانح رخ داده در آن سال مي تواند اين نرخ را تا 2 درصد کاهش دهند. در اين حالت، راه آهن بايستي علاوه بر درآمد قبلي خود افزايش درآمد قابل توجهي داشته باشد تا بتواند ميزان 4 درصد اعلام شده را حفظ کند.

    حوادث و بيماريهاي ناشي از کار حدود 4 درصد از توليد ناخالص داخلي جهان را به خود اختصاص مي دهند و رقم آن به بيش از يک تريليون دلار مي رسد.

    2 - مديريت ايمني: سالانه 2 ميليون نفر(مرد و زن) به دليل حوادث ناشي از کار جان خود را از دست مي دهند. اين حادثه در کنار 270 ميليون حادثه شغلي و 160 ميليون بيماري ناشي از کار، آمار تکــان دهنده اي را به مديران صنايع ارائه مي کند که اين امر اهميت مديريت ايمني را در کنار مهندسي ايمني مشخص ساخته و همچنين نياز جهاني ايجاد يک سيستم مديريت ايمني را تاييد مي کند. سيستم هاي مديريت ايمني ارائه شده در جهان نظير سيستم مديريت ايمني و بهداشت حرفه اي و -0HSE ، 2001:MS يا 1999 : 18000 و 1996 - 8800 BS بدون استفاده صحيح از متدهاي مهندسي ايمني فاقد کارايي لازم و موثر هستند.

    اين سيستمها همگي در راستاي سامان بخشي به وضعيت ايمني صنايع ابداع و ارائه شده اند و مــــزاياي چشمگيري را درپي داشته انـــد. کاهش ميزان وقوع حوادث، سيستم گرايي در تصميمات مديريت، نگرش به ايمنـــي به عنوان جنبه هاي کيفيتي در فراهم آوري محصول، افزايش اطمينان پذيري سيستمها و... . از دستاوردهاي اين سيستم مديريتي است. اما به خاطر داشته باشيم ابزار سيستم هاي مديريت ايمني متدهاي مهندسي ايمني است که غفلت از اين متدها پيامدي جزء عدم کفايت سيستم مديريت ايمني درپي نخواهـــد داشت. در آخرين ويرايش اين سيستم هاي مديريتي (HES-MS) به طور مشخص به اين نکته اشاره شده و بحث HSE@WORK PLACE دقيقاً به کارگيري متدهاي مهندسي ايمني در سيستم مديريت ايمني اشاره دارد.

    منبع : http://hsebrahimi.blogfa.com/85073.aspx