آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep

  •  » مطالب علمي
  •  » وسايل حفاظت فردي
  • وسايل حفاظت فردي

     تمام تجهيزات و لباس­هاي حفاظتي بايد با طراحي هاي متناسب با نوع  کاربرد، توليد شده و در شرايط بهداشتي و به شيوه صحيح  نگهداري شوند. تنها مواردي از اين تجهيزات و لباسهاي قابل استفاده و مورد پذيرش مي باشند که استانداردهاي NIOSH  و ANSI و OSHA را دارا باشند.

     به دليل تنوع سايز PPE ها در هنگام انتخاب آنها ،‌ بايد سايز مناسب با  کارگر انتخاب گردد تا استفاده از آنها به راحتي صورت پذيرد.
     
    تنه
    لباس­هاي کار نه از جهت ايمني که برا ي بهداشت کارگر هستند. اين لباس­ها سالي 2 دست توسط کارفرما تهيه و به کارگر داده مي­شود. از شرايط لباس کار که به اندازه و سايز مناسب کارگر بوده و قسمت آزاد نداشته و لبه هاي شلوار آن دوبله باشد.
     
    چشم و صورت
    براي جلوگيري از آسيب­هاي چشمي ،‌ بايد کليه افرادي که ممکن است در معرض خطر باشند ،‌ از جمله کارگران در معرض خطرات موادي چون ذرات اجسام موجود در هوا ، فلزات گداخته و مذاب ، مايعات اسيدي و شيميايي ، گازها و بخارات ،‌ تعليق هاي اجسام در هوا بصورت گرد و غبار ... از عينک­هاي ايمني و محافظ صورت استفاده کنند.
    ملزومات محافظ­هاي چشم و صورت بصورت زير تعيين مي‌گردد:
    1.  طراحي آنها به شکلي باشد که محافظتي معادل نوع خطرات موجود فراهم آورند.
    2 .  با توجه به نوع و مقتضيات کاري ،‌شرايط مطلوب و راحتي را در حين استفاده براي کارگران فراهم آورند.
    3 .  سايز و نوع آنها به گونه اي باشد که براي ديد کارگران ايجاد مشکل ننمايد.
    4 .  با دوام باشند.
    5 .  قابليت ضدعفوني و گندزدايي را داشته ، به راحتي قابل شستشو باشند.       
    6.   در صورت استفاده از عينک طبي ،قابل استفاده در روي اين عينک­ها باشد.
     در کليه مکان­هاي خطر ساز محيط کار ، محل­هايي براي شستشوي چشم و صورت در هنگام تماس با مواد شيميايي خورنده و يا وقوع ساير خطرات بايد تعبيه گردد. وجود جعبه کمک­هاي اوليه نيز در اين  نوع مکانها ضروري مي باشد، زيرا هرگونه تأخير در رساندن کمکهاي اوليه به فرد حادثه ديده از ناحيه صورت و بخصوص چشم ، ممکن است منجر به بروز صدمات جدي و دائمي در فرد حادثه ديده گردد.
     
    سرو گردن
    براي محافظت سر و پوست آن از پارگي و جراحت ،‌ حاصل از تماس با اشياء تيز بايد از محافظ­هاي جمجمه سر و همچنين کلاه هاي ضد ضربه استفاده نمود .
    کارگران شاغل در بخش بسته بندي ، باراندازي  و باربري ،‌ساختمان سازي ، عمليات برش ، خطوط توليد و تعميرماشين آلات ،‌ انبار،‌ چوب بري ، جوشکاري ،‌ نجاري ،‌ لوله کشي ،‌ سخت افزار و... شامل اين افراد هستند. کلاه­هاي ايمني با وزني حدود400 گرم ،حداکثر تا 3 سال قابل استفاده هستند.
     
    دست
     در هنگام مواجهه با خطرات حاصل از تماس با مواد شيميايي ،‌ پارگي و بريدگي دست ،‌ خراش و ساييدگي ،‌ سوختگي،  سوراخ شدن ،‌ تماس با مواد بيولوژيکي و همچنين در حضور دماهاي مضر بسيار بالا ، بايد از دستکش هاي مناسب استفاده شود.
     انتخاب دستکش بايد بر اساس مشخصه‌هاي کار مورد نظر ،‌ شرايط کاري ،‌ طول مدت استفاده و حضور خطرات مختلف باشد .در هنگام  استفاده از دستکش ،‌ توجه به اين نکته که: «جنس تمامي  دستکش ها بگونه اي است که سرانجام پس از مدت معيني مواد شيميايي را به داخل خود نفوذ خواهند داد»  ضروري مي‌باشد ؛  به همين دليل  قبل از مصرف ،‌ بايد ضخامت زمان و سرعت نفوذ مواد شيميايي در آنها مشخص شده باشد تا بتوان زمان انقضاي آنها را تعيين نمود .
     اداره OHS مي‌تواند در مورد فوق و همچنين در زمينه تعيين جنس دستکش‌هاي مصرفي در برابر مواد شيميايي خاص ، ‌مساعدت نمايد.
    مثلا جهت شغل جوشکاري دستکش­ها از جنس چرم يا اشبالت و تماس با بنزن pvc  باشد.
     
    گوش
    در مشاغل مواجه با سرو صداي بالاتر از حد مجاز ، افراد جهت حفاظت از سيستم شنوايي و جلوگيري از افت شنوايي بايد از گوشي­هاي ايمني استفاده کنند.اين گوشي­ها به دو صورت کلي موجود مي­باشند:
    1 . ear muff (روگوشي)
    2 . ear plug (توگوشي)
    هر کدام از گوشي­ها داراي مزايا  ومعايبي به شرح زير هستند:
    روگوشي­ها سنگين، آسان ، فرکانس بالا راکاهش اما در حد مکالمه را تغيير نمي­دهند، اما در محيط­هاي گرم استفاده از آنها مشکل است.
    توگوشي­ها سبک، ارزان، اما باعث عفونت گوش و حساسيت مي­شوند.
    اين در حالي است که تو گوشي­ها حدود30-25 دسي­بل کاهش صدا را دارند وحتي کاهش تراز شدت صوت رو گوشي­ها بيشتر از تو گوشي­هاست.
     
    پا
    استفاده از کفش­هاي ايمني جهت جلوگيري از آسيب وارده به پا الزامي است . آسيب شامل سقوط اشياء روي پا، خراشيدگي، سوختن با مواد مذاب و ... است.
    در صنايع و محيط هايي چون معدن و ذوب کاري کفش پنجه فولادي، کاربا مواد خورنده و برقکاري کفش لاستيکي و گتر حفاظتي در مواجه با ترشحات اسيدي و قليايي ، جرقه­هاي آتش و ريختن مواد مذاب توصيه مي­شود. (کفش­هاي پنجه فولادي در حدود1500 پوند وزن را تحمل مي­کنند.)
     
    دستگاه تنفس
    جهت جلوگيري از آسيب ، حساسيت ريوي ماسک تنفسي توصيه مي­شود.
    ماسک­ها به دو شکل کلي ضد گازو بخارو ضد گرد و غبار تقسيم مي­شوند.
    ماسک­هاي فيلتر دار ضد گرد وغبار، از جنس پنبه ، دستمال کاغذي و الياف مختلف مي­باشند که با گرفتن ذرات ، از ورود آنها به ريه­ها و کيسه­هاي هوايي جلوگيري مي­کنند.
    ماسک­هاي ضد گازو بخار، آغشته به مواد شيميايي خنثي کننده گازو بخار از آسيب جلوگيري مي­کنند.
    (لازم به ذکر است که در محل­هاي کمبود اکسيژن مثل حريق­ها ماسک مجهز به کپسول اکسيژن استفاده شود.)
     
    تنه و سينه
    براي اين منظور پيش بند ايمني پيشنهاد مي­گردد. بيشتر اين پيش بند­ها در محيط­هاي مواجه با مواد خورنده استفاده مي­شوند که بايد نسوز بوده و تمام سينه را بپوشاند. در پرتو­ها 40-30 سانتي متر پيش بند پايين تر از کمر را بايد بپوشاند. در محيطي که قطعات گردنده وجود دارد نبايد از پيش بند استفاده کرد
     
    http://iranianhse.mihanblog.com/post/112