آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep

  •  » مطالب علمي
  •  » وسايل حفاظت فردي
  • حفاظت از پاها

    چه موقع بايستي از پاها محافظت کنيم ؟
    شما بايستي حفاظت از پاها را زماني انجام دهيد اگر ارزيابي از خطرات محيط کارتان معلوم کند که خطرات بالقوه قسمتهايي از بدنتان را تهديد مي کند . بعضي از خطرات شامل موارد زير مي باشد :
     اشياء سنگين مانند بشکه ها و ابزاري که ممکن است در حين حرکت پاي پرسنل زير آن بماند .
     اشياء تيز نظير ميخ ها که ممکن است کف پا يا کفش معمولي را سوراخ کند .
     ماده مذاب گداخته که ممکن روي پا ريخته شود .
     
     سطوح داغ و مرطوب
     سطوح لغزنده .
     انواع حفاظت کدامند و در کجا قرار دارند ؟
    نوع حفاظتي که براي پا و ... فراهم مي آوريد بستگي به خطرات بالقوه محيط کارتان که پاها در معرض آسيب آن قرار دارد شناسايي کرده ايد، دارد. کفش ايمني بايستي حداقل فشار و ضربه استاندارد و الزامات تست آن توسط ANSI برآورده سازد . خريد کفش ايمني بعد از5 جولاي 1994 بايستي مطابق الزامات ANSI Z 41(1994) باشد .
     انواع حفاظت پا ها :
    ساق پوشها :اين نوع براي حفاظت از قسنت پايين پاها در برابر خطرات مي باشد مانند ماده مذاب گداخته يا جرقه هاي جوشکاري ? ساق پوشها سريعا خطرات را رفع مي کند .
     
    حفاظهاي کف و پشت پا :
    از آلومينيم ? استيل ? فيبر يا پلاستيک ساخته شده اند . اين حفاظها براي حفاظها براي حفاظت از ناحيه پاشنه در اثر ضربه و فشار مي باشد
    محافظهاي پنجه :
    حفاظهاي پنجه ممکن از استيل ? آلومينيم يا پلاستيک ساخته شده اند . آنها براي حفاظت پنجه پا مناسب هستند آنها حفاظهايي هستند که فقط پنجه پا را از خطرات ضربه و فشار حفظ مي کند.
     ترکيب حفاظهاي ساق پا و پا :
    اين حفاظها ممکن است با هم استفاده شود در زماني که حفاظت بالاتري مورد نظر است .
     کفش ايمني :
     کفش محکم در برابر ضربه به پنجه مقاوم و در برابر گرما مقاوم هستند که حفاظت در برابرسطح معملي کاري در صنايع فلزي داغ ? سنگ فرش و صاف را فراهم مي آورد . کفي هاي فلزي بعضي از کفش هاي ايمني پاها را در برابر بريدگي ها و سوراخ شدن ها حفظ مي کند .کفش هاي ايمني ممکن همچنين طراحي شوند که از هدايت الکتريسته جلوگيري کنند که کارگران از خطرات الکتريکي حفظ مي کند.
     
    چطور کفش ايمني مناسب براي پرسنل فراهم کنيم ؟
    معمولا کفش هاي ايمني بايستي محکم و ضد ضربه باشند و حفاظت از پنجه و پاشنه را فراهم کند .کفش ها کاملا با استاندارد ANSI که در بالا ذکر شد مطابقت داشته باشد . علاوه براين ? نوع آن بستگي به تماس کارگر دارد . شما ممکن نياز به طراحي ويژه کفش ايمني داشته باشيد نظير کفش هاي ايمني در برابر خطرات الکتريسته .
     
    کفش عايق برق:
     کفش هاي ايمني برق فرد را در برابر جريان الکتريسته محافظت مي کند . پرسنلي اين کفش ها را مي پوشند که در کارخانه ساخت مواد منفجره يا آسانسورها ي طبقات کار مي کنند تا ريسک ناشي از خاصيت الکتريسته را کاهش دهد که از توليد جرقه يا آتش و انفجار توليد مي شود . در طول آموزش کارکنان بايد ياد بگيرند که از پودر پا استفاده نکنند و از جوراب که از جنس ابريشمي ? پشمي ?نايلوني همراه با کفش عايق جريان استفاده کنند . پودر پا اگر استفاده شود قدرت ايمني کفش را در برابر الکتريسته که ناشي از ابريشم ? پشم و نايلون که الکتريسته ساکن ايجاد مي کند کاهش مي دهد . کفش عايق جزو کفش ها با هدف عمومي نيستند و براي وظايفي است که نيازمند استفاده مي باشد . کارکناني که بدون حفاظ در برابر الکتريسته هستند بايستي از کفش هادي استفاده کنند .
     
    خطرات الکتريکي
    کفش هاي پنجه ايمني :
    کفش هاي عايق پنجه اي در برابر خطرات الکتريکي استفاده مي شود و پاي کارکنان را در برابر جريان الکتريکي مي تواند محافظت مي کند . و کفش با پنجه ايمني مي تواند پرسنل را در مقابل 600 ولت در شرايط خشک محافظت مي کند . در اتصال با ديگر تجهيزات ايزوله شده براي کاهش يا حذف خطرات انرژي الکتريکي که قسمتي از پا يا بدنشان را تهديد مي کند .
     نکته : کفش غير عايق نبايستي در برابر خطرات برقي يا انفجار استفاده شود در چنين موقعيت هايي کفش عايق الکتريکي لازم مي باشد . حفاظت ايزولسيون را براي خطرات الکتريسته به پرسنل آموزش دهيد . کفش هاي پنجه ايمني که ممکن سازگاري داشته باشد اگر :
     کفش مطلوب باشد
     تخته لاستيک فرسوده شده باشد
     ذرات فلز که در کف پا يا پاشنه پا جا افتاده باشد
     قسمتهاي ديگر بدن بدن پرسنل که با جريان تماس داشته باشد .
     
    حفاظت دست و بازو چه موقع بايد حفاظت از دست و بازوها را فراهم آوريم ؟
    اگر ارزيابي خطرات محيط کار مشخص کند که ريسک آسيب به دست و بازو براي پرسنل وجود دارد اقدامات مهندسي براي حذف خطرات اعمال شده است بايستي براي پرسنل وسايل حفاظتي مناسب تهيه کرد . آسيب هايي که پرسنل نياز است در مقابل خطرات وسايل حفاظتي استفاده کنند که شامل موارد زير مي باشد :
     سوختگي ها
    • کبود شدن و کوفته شدن
    • خراش ها
    • بريدگي ها
    • سوراخ شدگي ها
    شکستگي ها
    • قطع عضوي از بدن
    • تماس هاي شيميايي
     
    منبع : http://behdasht-herfei1388.blogfa.com/post-47.aspx