آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



آخرين تحولات مرتبط با سيل زدگان پاكستان
تاریخ ارسال : 1389/6/11

اسلام آباد - با پايان يافتن موج‌هاي خروشان سيلاب در پاكستان، مقام‌هاي اين كشور از بازسازي و هزينه‌هاي آن سخن گفته و تاكيد دارند كه بدون كمك جامعه جهاني، ترميم و بازسازي مناطق سيل زده به هيچ وجه امكان پذير نيست.

به گزارش ايرنا، رييس جمهوري و نخست وزير پاكستان روز چهارشنبه بطورجداگانه بر كمك بيشتر جامعه جهاني جهت بازسازي مناطق سيل زده تاكيد كردند.
يوسف رضا گيلاني تاكيد كرده است كه خسارت‌هاي سيل پاكستان به حدود چهل و سه ميليارد دلار رسيده است.
براثر جاري شدن سيل در پاكستان طي ? ۲۵?روز گذشته بيش از هفده ميليون نفر آواره و بيش از يكهزار و ششصد نفر كشته شده اند.
گيلاني پيش بيني كرده است كه جبران خسارت‌هاي ناشي از سيل در پاكستان، سال ها به طول انجامد.
نخست وزير پاكستان هشدار داد رشد اقتصادي اين كشور به سبب سيل اخير دو درصد كاهش مي‌يابد و اين فاجعه همچنين به از بين رفتن فرصت‌هاي شغلي بسياري منجر خواهد شد.
رشد اقتصادي پاكستان در سال جاري ميلادي، چهار و نيم درصد پيش بيني شده بود.
وي افزود:يك پنجم از زيرساخت‌هاي اين كشور از بين رفته و ميزان توليد محصولات كشاورزي سال جاري و سال آينده نيز بسيار پايين خواهد بود.
گيلاني با بيان اينكه اين سيل همچنين تاثير زيادي بر بخش‌هاي توليدي، خدماتي و صادرات دارد، گفت:امنيت غذايي در اين كشور با تهديد رو به رو است.
نخست وزير پاكستان همچنين هشدار داد كه سيل اخير با پيامدهاي اجتماعي همراه خواهد بود.
بانك جهاني تاثير سيل اخير در وضعيت اقتصادي پاكستان را فاجعهآميز خوانده و ميگويد: سيل سبب شده كه معادل يك ميليارد دلار به محصولات كشاورزي اين كشور خسارت وارد شود.
در همين حال سازمان ملل متحد براي ترغيب كشورها به اختصاص كمك‌هاي مالي بيشتر به پاكستان، تلاش‌هاي خود را افزايش داده است.
آصف علي زرداري نيز در ديدار با معاون نخست وزير انگليس خواستار نشستي بين‌المللي از كشورهاي كمك‌كننده (پي .دي .اف)براي هم انديشي درباره بازسازي مناطق سيل زده و دسترسي بيشتر به كمك‌هاي خارجي شد.
وي درديدار با نايك كلاگ تصريح كرد كه انگليس و ساير كشورهاي كمك‌كننده بايد در بالاترين سطح به آن كشور براي بازسازي مناطق سيل زده كمك كنند.
زرداري افزود:سيل اخير درپاكستان باعث از بين رفتن بسياري از زمين‌هاي كشاورزي،دام‌ها و تاسيسات زير بنايي شده است.
وي همچنين تاكيد كرد كه بازسازي مناطق سيل زده پاكستان به سه سال وقت نياز دارد و اتحاديه اروپا و ساير كشورها بايد به ما در اين خصوص كمك كنند.
رييس جمهوري پاكستان از معاون نخست وزير انگليس درخواست كرد تا يك گروه براي بازديد از مناطق سيل زده آن كشور در ايالت سند به ويژه سكهر اعزام كند.
اختر لعشاريقايم مقام وزارت بهداشت پاكستان نيز روز چهارشنبه خواستار ارسال كمك‌هاي بيشتر جامعه بين‌المللي به آسيب ديدگان اين كشور شد.
وي تاكيد كرده است: درحال حاضر بيست ميليون نفر از مناطق خود آواره شدند يا از اين سيل آسيب ديده‌اند و در مناطق غير بهداشتي پرجمعيت زندگي مي كنند و بيشتر آنان به آب آشاميدني سالم دسترسي ندارد و اين وضعيت بيانگر احتمال بروز بيماري‌هايي نظير وبا است.
لعشاريتصريح كرده است:ما اين بحران را با دقت بالا تحت نظر داريم و در حال حاضر نزديك به چهار ميليون دلار براي مراقبت‌هاي بهداشتي تخصيص داده شده است.
وي افزوده است: نگراني‌هايي درباره شيوع بيماري‌هاي پوستي به سبب وجود جمعيت زياد در مناطق آواره و شيوع بيماري مالاريا وجود دارد.
مقام پاكستاني گفت:ما به كمك‌هاي بيشتري نظير چادر،آب آشاميدني سالم مراقبت‌هاي بهداشتي نياز داريم.
لعشاري اظهار داشت:درحال حاضر نزديك به پانصد هزار زن باردار وجود دارند كه به زودي وضع حمل مي‌كنند،ما نزديك به يكصد و پنجاه گروه بهداشتي به مناطق مختلف اعزام كرديم اما با توجه به بالا بودن نرخ مرگ و مير نوزدان در پاكستان،اين بحران نيز مزيد بر علت شده است.
وي تصريح كرد:بيش از هفتاد و سه منطقه از سيل آسيب ديده و هفتاد درصد از زير ساخت‌هاي بهداشتي ويران شده و يا نمي‌تواند به وظايف خود براي مقابله با اين تهديدات عمل كند.
قايم مقام وزارت بهداشت پاكستان گفت: ما به خودروهاي امدادي و تجهيزات براي زاد و ولد و مراقبت‌هاي بهداشتي آنان و مادرانشان نياز داريم و اميدواريم جامعه بين‌المللي در اين زمينه‌ها به ياري ما بشتابد.

* مشكلات كودكان در مناطق سيل زده
آنتوني ليلكمدير اجرايي صندوق كودكان سازمان ملل يونيسفاعلام كرده است كه هدف از كمك‌هاي اساسي اين سازمان به پاكستان مبارزه با بيماري فلج اطفال كودكان آسيب ديده از سيل است و سازمان ملل تلاش مي‌كند تا اين كودكان را نجات دهد.
وي افزود:يونيسف تمام تلاش خود را براي كودكان آسيب ديده به كار خواهد بست و در همين راستا تلاش‌هاي زيادي نظير ارسال آب آشاميدني سالم و ايجاد مراكزي براي تفريح كودكان ايجاد كرده ولي سوء تغذيه همچنان اين كودكان را تهديد مي‌كند.
براساس براوردهاي سازمان ملل متحد ، حدود هشت و نيم ميليون كودك سيل زده پاكستاني در وضعي آسيب پذير قرار دارند.
سه و نيم ميليون نفر از اين كودكان در معرض خطر ابتلا به بيماري‌ها و سوء تغذيه قرار دارند.
پزشكان در ايالت سند پاكستان نيز هشدار داده‌اند كه ذخاير دارويي و تجهيزات پزشكي براي كمك به سيلزدگان در حال پايان يافتن است.
پزشكان خواهان كمك فوري پزشكان داوطلب براي درمان بيماران در اين مناطق هستند.

* مشكلات توزيع كمك‌ها بين سيل زدگان
فقدان نظم خاصي براي توزيع كمك‌هاي مردمي به سيل زدگان در برخي مناطق باعث مشكلاتي شده است بطوريكه گاهي نيروهاي پليس وارد عمل شده و با باتوم سيل زدگان گرسنه را متفرق مي‌كند.
اين وضعيت سيل زدگان را خشمگين كرده و انها هر روز تظاهرات مي‌كنند و با بستن خيابانها مانع ادامه امداد رساني مي‌شوند اما در برخي مناطق كمكهاي بيشتري به مردم مي‌رسد و انها علاوه بر چادر به اندازه كافي كمك‌هاي غذايي واب اشاميدني دريافت مي‌كنند.
برخي گزارش‌ها نيز نشان مي‌دهد كه كه برخي كاميون‌هاي حامل كمك كه براي مناطق خاص فرستاده شده اند.
در روزهاي اخير تظاهرات مختلفي در نقاط گوناگون اين كشور در اعتراض به كند بودن روند ارائه كمكهاي امدادي دولت برگزار شده است.
در همين زمينه روز چهارشنبه صدها نفر از خانواده‌هاي سيل زده پاكستان كه در اردوگاه موقتي نزديكي شهر ته ته در ايالت سند زندگي مي‌كنند، جاده اصلي مواصلاتي با شهر كراچي را به مدت سه ساعت مسدود كردند و ارايه كمك هاي غذايي دولت را خواستار شدند.
برنامه جهاني غذا درباره تهديدشدن منابع غدايي در اين كشور هشدار داده است.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد،سيل اخير پاكستان بيش از يك پنجم مناطق اين كشور را تحت تاثير قرار داد و باعث نابودي بيش از سه ميليون و چهارصد هزار هكتار از زمين‌هاي كشاورزي اين كشور شد.
سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) روز چهارشنبه اعلام كرد فصل آينده كشت گندم در پاكستان به سبب سيل ويرانگر در اين كشور با مشكلاتي روبه رو است.
سيل ويرانگر در پاكستان كه سومين كشور توليدكننده گندم در آسيا محسوب مي شود،بيش از نيم ميليون تن بذر را نابود كرده است.
بر اساس اعلام فائو،سه ميليون و ششصد هزار هكتار از زمين‌هاي كشت ذرت، برنج ، پنبه و نيشكر را نابود كرده است.
فائو افزوده است:در اين سيل يك ميليون و دويست هزار راس دام و شش ميليون پرنده از بين رفته است./***