آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



توصيه‌هاي ايمني در مورد برگزاري هيات‌ها
تاریخ ارسال : 1390/9/9

مدير منطقه 4 عمليات سازمان آتش‌نشاني تهران استقرار آتش‌نشانان در نزديكي تكايا در شب‌هاي محرم خبرداد.

درويش‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام آمادگي سازمان آتش‌نشاني و خدمات ايمني‌شهر براي ارائه خاموش كننده‌هاي دستي به تكايا، هيات و حسينيه‌هاي برگزار كننده مراسم عزاداري امام حسين(ع) گفت: كارشناسان سازمان آتش‌نشاني چند روز قبل از آغاز به كار تكايا اقدام به بازرسي و بازديد از برخي تكايا كردند.

وي با بيان اينكه در مواقعي خاص همچون شب‌هاي تاسوعا و عاشورا نيروهاي آتش‌نشاني در نزديكي مساجد، تكايا و هيات‌ها مستقر مي‌شوند، افزود: مسوولان تكايا بايد قبل از برقراري و استقرار هيات با نصب سازه‌هاي فلزي و كشيدن پارچه به برخي توصيه‌هاي ايمني توجه كنند.

مدير منطقه 4 عمليات سازمان آتش‌نشاني تهران به مسوولان تكايا توصيه كرد براي پيشگيري از بروز هرگونه حادثه‌اي معبر و مسيري براي تردد خودروهاي امدادرساني مشخص كنند.

وي افزود: تكايا يا هيئت‌ها نبايد در جاهايي قرار گيرد كه امكان دسترسي امدادگران به آن به سختي و يا غيرممكن باشد.

وي افزود: معمولا هيات‌هاي بزرگ با برپايي سازه فلزي و كشيدن پارچه و برزنت اقدام به بزرگ كردن هيات خود مي‌كنند و اين در حالي است كه نبايد اسكلت‌ها در زير چراغ برق، دكل برق فشار قوي و جنب منازل مسكوني غيره بررسي شده ايجاد شوند.

درويش‌زاده با بيان اينكه چادرهاي مورد استفاده شده در هيات‌ها معمولا از جنس برزنت هستند گفت: برزنت داراي جنسيت قابل اشتعال بوده به گونه‌اي كه 100 متر چادر برزنت در عرض دو ثانيه از بين مي‌روند و اين در حاليست كه با برپايي چادرهاي عزاداري در نزديكي چراغ برق و دكل‌هاي برق، ريسك آتش‌سوزي افزايش مي‌يابد. چرا كه به دليل نوع استفاده احتمال اتصالي در تيرهاي چراغ برق وجود دارد.

وي همچنين با بيان اينكه نبايد هيات‌ها در جنب منازل مسكوني كه ديوار كوتاه دارند ايجاد شود گفت: در صورت بروز حادثه در هيات‌ها، زبانه بلند و شعله‌هاي پرحرارت آتش دردقايق اول به منازل سرايت مي‌كند و اين سبب گسترش آتش مي‌شود.

وي همچنين با بيان اينكه معمولا تكايا از داربست‌هاي ساختماني است به كفراژ بندي مقاوم هيات‌ها اشاره كرد و گفت: لازم است اين سازه‌هاي فلزي با مهارهاي مخصوص محاصره شده و از هرگونه آسيب و لرزش ناشي از بادهاي فصلي در امان بماند.

مدير منطقه 4 عمليات سازمان آتش‌نشاني تهران به مسوولان هيات‌ها و تكايا توصيه كرد كه به دستورالعمل‌ها و توصيه‌هاي ايمني ابلاغ شده از سوي سازمان آتش نشاني توجه كنند.

وي با اشاره به فصل سرما گفت: به طور قطع مسوولان هيات‌ها براي تامين حرارت محل عزاداري چاره‌اي مي‌انديشند و در صورتي كه از سيلندر گاز و يا بخاري‌هاي نفتي و گازوئيلي استفاده مي‌كنند توصيه مي‌شود از دپوي گازوئيل و بنزين در داخل هيئت‌ها پرهيز كرده و حتي الامكان بشكه‌هاي گازوئيل و نفت را در فاصله 40متري هيات نگهداري كنند.

مدير منطقه 4 عمليات سازمان آتش‌نشاني تهران افزود: در صورتي كه از بخاري گازسوز براي تامين حرارت هيات‌ها استفاده مي‌شود توصيه مي‌شود كه خروجي بخاري (لوله بخاري) از مكان‌هاي مناسب به بيرون انتقال داده شود چرا كه حرارت لوله ممكن است چادر را دچار حادثه كند.

درويش‌زاده در ادامه به مسوولان هيات‌ها توصيه كرد كه با استفاده از كابل‌هاي مناسب نسبت به انتقال برق اقدام كرده و با فيوزهاي مناسب اجازه دهند در صورت مصرف بيش از حد برق بپرد.

وي خاطرنشان كرد: معمولا ديده مي‌شود مسوولان هيات‌ها براي عدم برق پريدگي با استفاده از سيم‌هاي چند لايه وپيچ گوشتي مقاومت فيوز را افزايش داده و اين افزايش غير اصولي فيوز سبب رخ داد حريق در هيات مي‌شود./***