آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



توصيه هاي سخنگوي شرکت ملي گاز
تاریخ ارسال : 1390/9/9

نفت نيوز: سخنگوي شرکت ملي گاز ايران، ضمن تاکيد بر مصرف بهينه گاز طبيعي از سوي مشترکين محترم، توصيه هايي را نيز به منظور رعايت نکات ايمني در هنگام استفاده از وسايل گازسوز ارائه نمود.

به گزارش روابط عمومي شرکت ملي گاز ، مجيد بوجارزاده به ارائه برخي از توصيه هاي ايمني در هنگام استفاده از وسايل گاز سوز پرداخت و ابراز اميدواري نمود: مشترکين محترم با رعايت اين نکات ايمني؛ زمستان را بدون هيچگونه حادثه و دغدغه اي سپري نمايند و تعداد حوادث ناشي از گاز طبيعي به حداقل ممکن برسد.
بوجارزاده در ابتدا با بيان اينکه مصرف گاز هر واحد با نقشه تاييد شده منحصر به همان واحد است، افزود: نبايستي هيچ افزايش انشعابي بدون هماهنگي با مراجع ذي ربط و نظام مهندسي ساختمان در واحدهاي مسکوني صورت پذيرد.
وي خاطرنشان نمود: مشترکين محترم پس از برگشت از مسافرت در صورتيکه قصد دارند شير اصلي گاز را باز کنند در ابتدا لازم است اطمينان حاصل نمايند که کليه شيرهاي مصرف وسايل گازسوز بسته است.
رئيس روابط عمومي شرکت ملي گاز، در ادامه ضمن تاکيد بر استفاده از شيلنگ هاي لاستيکي تقويت شده (فشارقوي) که مخصوص گاز ساخته شده است براي وصل کردن اجاق گاز و ساير وسايل گازسوز، افزود: بدون استفاده از بست براي محکم کردن شيلنگ گاز هرگز از وسيله گازسوز استفاده نکنيد و آبگرمکن و وسايل گاز سوز را هرگز در حمام نصب نکنيد.
وي همچنين با اشاره به اينکه کارامدترين و بهترين نوع دودکش؛ دودکشي است که در داخل ديوار واحد مسکوني قرار داده شده و تا يک متر بالاتر از پشت بام ادامه داشته باشد، تصريح نمود: نصب دودکش در داخل راهرو، پاسيو و فضاهاي بسته ساختمان که جريان طبيعي هوا وجود ندارد ممنوع است و هر وسيله گازسوز بايد داراي يک دودکش مجزا و مجهز به کلاهک H باشد.
بوجارزاده از جمله عوامل گازگرفتگي را مسدود بودن مسير دودکش، استفاده از يک دودکش براي بيش از يک وسيله گازسوز، نداشتن کلاهک H در خروجي دودکش، نصب وسايل گازسور در حمام، استفاده از اجاق گاز براي گرم کردن فضا، جدا شدن دودکش از محل اتصال خود، قرار دادن خروجي دودکش در ظرف آب و استفاده از آبگرمکن در فضايي  کمتر از ميزان استاندارد و تعيين شده براي آن؛ دانست.
سخنگوي شرکت ملي گاز ايران، همچنين راهکارهايي را براي اطمينان از صحت عملکرد دودکش ارائه نمود و گفت: چنانچه دودکش سرد باشد نشاندهنده عدم عبور گازهاي سمي است و بايستي سريعا نسبت به رفع مشکل اقدام نمود، استفاده از شعله شمع يا کبريت در محل دريچه و مبدا دودکش، چنانچه شعله به سمت داخل دودکش کشيده شد بيانگر اين است که مکش دودکش مناسب است  و اگر تغييري در شعله ايجاد شود نشانگر عدم مکش مناسب دودکش است و همچنين مسير دودکش را مي توان با يک وزنه و طناب محکم از پشت بام تا محل دريچه و مبدا دودکش کنترل نمود تا از بازبودن آن مطمئن شويد.
وي خاطرنشان نمود: مشترکين محترم در صورتيکه قصد تغييرات لوله کشي داخل واحدهاي خود را دارند حتما بايستي جهت راهنمايي به مراجع ذي صلاح و سازمان نظام مهندسي ساختمان مراجعه نمايند.
بوجارزاده در خاتمه ياداور شد: کليه مشترکين خانگي گاز طبيعي تحت پوشش حوادث بيمه ايران قرار دارند، بنابراين در صورت وقوع هرگونه حادثه که ناشي از گاز طبيعي باشد، بايستي موضوع را به شرکت گاز و نزديکترين شعب بيمه ايران اطلاع دهند./***