آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



افت شنوايي، مهم ترين عارضه شغلي در كشور
تاریخ ارسال : 1390/4/30

مشهد - كارشناس مركز سلامت محيط كار كشور گفت: بر اساس بررسي هاي انجام شده افت شنوايي مهم ترين عارضه شغلي در سطح كشور شناخته شده است.

حميد اقتصادي روز چهارشنبه در حاشيه كارگاه آموزشي مقابله با صدا در محيط كار در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در مشهد، افزود: پس از افت شنوايي بيماري هاي اسكلتي و عضلاني ديگر بيماري هاي شايع ناشي از عوامل زيانبار در محيط هاي كاري كشورمان شناسايي شده اند.
وي با بيان اينكه افت شنوايي در محيط كار به علت صداهاي زيانبار رخ مي دهد، افزود: اگر صدا بيش از 85 دسي بل در يك محيط كاري باشد، تاثيرات مخاطره آميزي بر روي فرد برجاي مي گذارد.
اقتصادي اظهارداشت: صداي زيانبار در دراز مدت باعث افت شنوايي شده و همچنين بر روي اعصاب تاثير گذاشته و ناراحتي هاي عصبي را باعث مي شود.
وي با بيان اينكه هم اكنون 300 ميليون نفر در سطح دنيا دچار افت شنوايي هستند، افزود: 16 درصد از اين تعداد به علت صداهاي زيانبار در محيط هاي كاري به افت شنوايي و مشكلات شنوايي مبتلا شده اند.
به گفته وي، در ايران 23 هزار نفر طي سال 88 با عارضه مشكلات شنوايي شناسايي شده اند كه هنوز مشخص نيست چه درصدي از اين بيماران به علت صداهاي زيان بار در محيط كار به اين عارصه مبتلا شده اند.
وي بازديد از كارگاه ها و كارخانجات را از برنامه هاي وزارت بهداشت در راستاي مقابله با صدا در محيط كار عنوان كرد و افزود: در حال حاضر بيش از دو ميليون كارگاه اعم از كارگاه خانگي و كارخانجات صنعتي در سطح كشور وجود دارد.
اقتصادي گفت: تاكنون بيش از يك ميليون كارگاه خانگي و غير خانگي در سطح كشور شناسايي شده اند يعني يكبار مورد بازديد قرار گرفته و تحت پوشش برنامه هاي كنترل صداهاي محيط كار وزارت بهداشت قرار دارند.
وي بيان كرد: از تعداد كارگاه هاي شناسايي شده در سطح كشور 110 هزار كارگاه در معرض عوامل صداهاي زيانبار قرار داشته اند.
كارشناس مركز سلامت محيط كار كشور خاطر نشان كرد: برنامه هاي بازديد از كارخانجات صنعتي و كارگاه هاي خانگي به منظور كنترل صداهاي زيان آور از سال 83 در سطح كشور آغاز شده است.
اقتصادي افزود: در سال 88 بيش از يك ميليون و 100 هزار معاينه شغلي در سطح كشور داشته ايم كه دراين ميان آزمايشات ايدئومتري جهت تشخيص افت شنوايي و مقابله با صدا در محيط هاي كاري نيز انجام مي شود.
وي گفت: بالاترين صداها در كارخانجات ريسندگي، بافندگي، فلزكاري، مونتاژ و صنايع نظامي به دليل وجود ماشين هاي كمپرسور و هواكش هاي بزرگ مشاهده مي شود.
وي با بيان اينكه كنترل صدا در محيط هاي كاري تا صد درصد قابل كنترل است، اظهارداشت: استفاده از روشهاي فني و مهندسي در كنترل صداي ماشين ها در كارخانجات و همچنين استفاده از ابزار و وسايل مانند گوشي هاي خاص جهت حفاظت گوش از جمله راهكارهاي كنترل صداست./***