آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



توضيح سازمان استاندارد درباره وايتکس در شير
تاریخ ارسال : 1394/4/3

طبق اعلام سازمان ملي استاندارد در تدوين تمامي استانداردهاي ملي فرآورده‌هاي گوشتي (سوسيس و کالباس، همبرگر، مرغ‌برگر، کباب لقمه، ژامبون و ناگت و ...) سازمان‌هاي مذکور مشارکت داشته و در حال حاضر استفاده از خمير مرغ در توليد محصولات مذکور بر اساس استانداردهاي ملي مربوطه مجاز نيست.

به گزارش ايسنا، سازمان ملي استاندارد درباره خبر منتشر شده مبني بر "وايتکس در شير و خمير مرغ در فرآورده‌هاي گوشتي شايعه است يا واقعيت" توضيحاتي ارائه کرد.

سازمان ملي استاندارد در خصوص مباحث مطرح شده در ارتباط با استفاده از وايتکس در توليد شير و خمير مرغ در فرآورده‌هاي گوشتي توضيحاتي بدين شرح ارائه کرد: "تاکنون گزارش مستندي دريافت نشده است و تمامي فرآورده‌هاي شير پاستوريزه و فرادماي عرضه شده در کشور که داراي نشان معتبر استاندرد ملي ايران هستند، مورد تاييد اين سازمان است.

همچنين محصولات مذکور از نظر وجود مواد غيرمجاز مورد کنترل لازم قرار مي‌گيرند.

بر اساس قوانين جاري کشور، نظارت بر توليد انواع فرآورده‌هاي خام دامي بر عهده سازمان دامپزشکي کشور است. به همين منظور اعلام نظر در خصوص مجاز بودن استفاده از محصولات خام دامي نظير خميرمرغ در توليد مواد غذايي توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به عنوان متولي سلامت صورت مي‌ گيرد.

طبق اعلام سازمان ملي استاندارد در تدوين تمامي استانداردهاي ملي فرآورده‌هاي گوشتي (سوسيس و کالباس، همبرگر، مرغ‌برگر، کباب لقمه، ژامبون و ناگت و ...) سازمان‌هاي مذکور مشارکت داشته و در حال حاضر استفاده از خمير مرغ در توليد محصولات مذکور بر اساس استانداردهاي ملي مربوطه مجاز نيست.

با توجه به تاکيدات رييس سازمان ملي استاندارد ايران، اين سازمان با توليد خمير مرغ مخالف نيست و در حال حاضر با توجه به شرايط غيربهداشتي حاکم بر توليد اين محصول خام دامي و به منظور رعايت حقوق ايمني و سلامت مصرف کنندگان، بهره‌گيري از خمير مرغ در توليد همه فرآورده‌هاي گوشتي ممنوع است اما از آن مي‌توان در توليد خوراک دام استفاده کرد".