آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



توليد سالانه 16 ميليون تن پسماند در کشور
تاریخ ارسال : 1390/10/18

خبرگزاري فارس: رئيس سازمان محيط زيست با تأکيد بر اينکه به زودي طرح جامع مديريت پسماند در کشور ابلاغ خواهد شد، گفت: در حال حاضر حدود 15 ميليون تن پسماند در کشور توليد مي‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمدي‌زاده رئيس سازمان محيط زيست و نخستين نمايشگاه بين‌المللي مديريت پسماند بازيافت که در نمايشگاه بين‌المللي برگزار شد با اشاره به اينکه موضوع پسماند بسيار مهم و پراهميت نيز است، اظهار داشت: اهميت اين موضوع براي همه مشخص شده و قانون نيز تکاليف تمامي دستگاه‌ها را در اين خصوص مشخص کرده است.

وي تصريح کرد: موضوع پسماند يکي از مواردي است که از چند بخش به آن مي‌توان نگاه کرد به طوري که پسماند داراي اهميت خاصي بوده و از لحاظ تکنيکي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بايد مورد بررسي قرار گيرد.

محمدي‌زاده اضافه کرد: در بحث پسماند بايد منابع فراهم شود ضمن اينکه بستري نيز براي حضور سرمايه‌گذار فراهم شود تا بخش خصوصي نيز در اين خصوص وارد شود.

رئيس سازمان محيط زيست ادامه داد: فرهنگ‌سازي يکي ديگر از اقداماتي است که بايد در حوزه پسماند و بازيافت به آن اشاره کرد به طوري که با بخش فرهنگ‌سازي از طريق رسانه‌ها و مخصوصا رسانه ملي مي‌توانيم گام‌هاي خوبي را در حوزه پسماند بازيافت شهري انجام داد.

محمدي‌زاده ادامه داد: اگر با روش‌هاي علمي پسماندها مديريت نشوند مشکلات عديده‌اي را براي جامعه به وجود مي‌آورند به طوري که پسماند يک کالاي اقتصادي است و اگر درست و صحيح مديريت شود نه تنها سلامتي جامعه را به خطر نمي‌اندازد بلکه موجب کاهش اتلاف منابع و از بين رفتن سرمايه‌ها نيز مي‌شود.

رئيس سازمان محيط زيست با تأکيد بر اينکه بر اساس آخرين آمار به دست آمده در کشور روزانه 47 هزار و 500 تن در روز پسماند داريم، گفت: از اين مقدار حدود400 تن مربوط به پسماندهاي عفوني و بيمارستاني است.

وي اضافه کرد: سالانه 16 ميليون تن پسماند در کشور توليد مي‌شود و بر اساس قانون جامع و کافي که داريم مي‌توانيم اين پسماندها را مديريت کنيم.

رئيس سازمان محيط زيست با انتقاد از اينکه طي 10 سال اخير اين قانون به طور کامل اجرا نشده است، گفت:سازمان طي يک سال گذشته اقدامات وسيعي را براي اجرايي شدن مفاد اين قانون انجام داده است به طوري که در حال حاضر همکاري و همگرايي خوبي بين دستگاه‌ها وجود دارد.

محمدي‌زاده ادامه داد: در حال حاضر موضوع توانمندسازي در مديريت پسماند در دستور کار سازمان محيط زيست قرار دارد و اميدواريم طي برنامه 5 ساله پنجم توسعه به نتايج خوبي برسيم و بخش مهمي از آنها را تا پايان سال 91 اجرا خواهيم کرد.

رئيس سازمان محيط زيست ادامه داد: سرانه زباله در کشور و به خصوص در شهرها براي هر نفر 700 گرم است و اين آمار در حالي در کشورهاي ديگر 400 گرم است و بايد در اين خصوص فرهنگ‌سازي خوبي بين آحاد مردم صورت گيرد.

محمدي‌زاده ادامه داد: در روستاها سرانه زباله به ازاي هر فرد بين 400 تا 420 گرم است که کاهش زباله در جامعه نيازمند فرهنگ‌سازي و مشارکت همه دستگاه‌ها است.

رئيس سازمان محيط زيست اضافه کرد: طي برنامه 5 ساله پنجم توسعه اقداماتي خوبي را در بخش مديريت پسماند در نظر داريم که در حال حاضر بسترهاي لازم براي اين کار فراهم شده است.

محمدي‌زاده در ادامه از همکاري وزارت بهداشت براي امحاء‌سازي زباله‌هاي بيمارستاني تقدير کرد و گفت: در حال حاضر هماهنگي و تعامل خوبي بين وزارتخانه‌ها وجود دارد به طوري که زباله‌هاي بيمارستاني نيز به طور منظم امحاء مي‌شود.

رئيس سازمان محيط زيست تأکيد کرد: در حال حاضر 170 هزار تن پسماند کشاورزي در کشور روزانه توليد مي‌شود که حجم آن بسيار بالا است و در اين خصوص نيز نگراني‌هاي خاصي وجود دارد که نيازمند به توجه بيشتر در اين بخش است.

محمدي‌زاده اضافه کرد: در بخش کشاورزي نه تنها در زمينه کودها نگران هستيم بلکه براي خود مواد غذايي نيز نگران هستيم که در اين بخش بايد اقدامات قابل توجهي صورت گيرد و آگاه‌سازي‌هاي لازم به کشاورزان داده شود.

وي در پايان از آمادگي ارائه طرح جامع مديريت پسماند در بخش کشاورزي خبر داد و گفت: اين طرح در يک ماه آينده تصويب و ابلاغ خواهد شد./***