آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



با ايده آل هاي زيست محيطي فاصله زيادي داريم
تاریخ ارسال : 1390/3/16

با توجه ‌به اينكه در قانون پنجم توسعه در راستاي اصل 51 قانون اساسي به مفاد برنامه هاي محيط زيست پرداخته شده است و حتي در ماده 160 قانون اساسي كه در ارتباط با محيط زيست است تاكيدات فراواني صورت گرفته است، اما با شرايط مطلوب در اين زمنيه فاصله زيادي داريم.

حسينعلي شهرياري عضو كميسيون بهداشت و درمان نيز در اين رابطه  در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: تاكنون جلسات زيادي در كميسيون بهداشت و درمان برگزار شده گزارش هاي زيادي عنوان شده است كه متاسفانه با سهل انگاري مسئولان مواجه شده است.
شهرياري اظهار داشت: در قانون برنامه چهارم به طور شفاف تري به قوانين موضوعه حفظ محيط زيست پرداخته شده بود كه در برنامه پنجم فراموش شده اند.
وي با بيان اينكه وزارت صنايع نيز در زمينه توليد و توسعه صنايع سازگار با محيط زيست اهدافي داشت كه شامل خروج ماشين هاي دودزا مي شد اما اين قوانين نيز به دست فراموشي سپرده شد خاطر نشان كرد: بررسي خروج ماشين هاي دودزا، آلودگي آب هاي آشاميدني و آلودگي هاي بيمارستاني موضوعاتي هستند كه با ايده آل ها و استانداردهاي جهاني فاصله چشم گيري دارند.
شهرياري افزود: ما در قانون برنامه پنجم برنامه شفافي در خصوص محيط زيست نداريم و تمامي برنامه ها به سازمان محيط زيست سپرده شده است كه اين موضوع ادامه سهل انگاري ها و كم توجهي هاي گذشته در خصوص سلامت زيست محيطي كشور است.
*سلامت محيط زيست نيازمند بسيج همگاني ارگان هاي مرتبط است
مجيد عباس پور رئيس انجمن متخصصان محيط زيست ايران همچنين در اين راستا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت:‌در قانون پنجم توسعه در راستاي اصل 51 قانون اساسي به مفاد برنامه هاي محيط زيست پرداخته شده است حتي در ماده 160 قانون اساسي كه در ارتباط با محيط زيست است تاكيدات فراواني صورت گرفته است.
عباسپور اظهار داشت: متاسفانه بر سر راه هر طرح اجرايي در بخش محيط زيست بيشتر از آنكه به آثار اين طرح بر سلامت محيط زيست پرداخته شود به توجيه اقتصادي و مقرون به صرفه بودن آن طرح اشاره شده است.
وي با بيان اينکه ما با پديده هايي مثل تخريب گسترده جنگل ها، خودروهاي دودزا، آلودگي هوا و آب همراه هستيم که در درازمدت سلامت همگان را تهديد مي کند، خاطرنشان کرد: بخش هاي اجرايي کشور و قوه مقننه، از عوامل موثر در اجرايي کردن طرح ها و تصميم گيري ها در حوزه محيط زيست هستند که نيازمند يک شرايط اورژانسي و اضطراري براي بسيج همگاني ارگان هاي مختلف در حفظ محيط زيست هستيم.
* هماهنگي فرد با محيط زيست، يکي از معيارهاي مهم در حفظ سلامت روان افراد در جامعه است
دکتر فربد فدايي، متخصص روانپزشک نيز در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: سلامت انسان در مفهوم کلي، عبارت است از سلامت جسمي و رواني که در صورت نبود هر يک از اين دو بخش، سلامت انسان در مفهوم عام مختل مي شود.
فدايي اظهار داشت: انسان به عنوان بخشي از دستگاه آفرينش با ساير اجزاي هستي در ارتباط است و محيط زيست ناسالم، نه تنها سلامت جسم انسان را به مخاطره مي اندازد؛ بلکه روح انسان را نيز دچار تعارض مي کند.
وي با بيان اينکه در شرايط کنوني محيط زيست انسانها از انواع آلودگي هاي بصري و صورتي برخوردار است، خاطرنشان کرد: ميزان آلودگي هاي زيست محيطي به حدي زياد است که ديده مي شود، در مناطق شهري که از آلودگي هاي بيشتري برخوردار است، ميزان جرم و جنايت نيز رو به افزايش است.
فدايي اظهار داشت: تخريب جنگل ها، آلودگي هاي آب و هوايي، عدم رعايت اصول بهداشتي در تفکيک آلودگي هاي بيمارستاني، همه از مواردي هستند که روح و جسم بشر را تهديد مي کنند.
فدايي در پايان تصريح کرد: بخشي از مشکلات غير اخلاقي و جرم هايي که در سطح جامعه ديده مي شود، برگرفته از زندگي در محيطي سرشار از آلودگي ها و نابساماني هاست، به طوريکه توصيه جامعه روانپزشکي به همگان رعايت هرچه بيشتر اصول بهداشتي در حفظ سلامت محيط زيست است.
* آلودگي هاي ميکروبي و شيميايي محيط زيست بخش عمده اي از مشکلات تغذيه اي افراد را شامل مي شوند
دکتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه هم در اين باره در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: آلودگي هاي زيست محيطي وارد زنجيره غذايي بشر شده اند، به طوري که اين آلودگي ها با شستشو قابل برطرف کردن نيستند.
نيستاني اظهار داشت: آلودگي هاي محيط زيست شامل آلودگي آبها، آلودگي هوا، آلودگي دام ها و جنگل ها، همگي شرايط سلامت انسان ها را تهديد مي کنند و بسياري از بيماري ها را ايجاد مي کنند.
وي با بيان اينکه عارضه هاي بدخيم مانند سرطان کبد، سرطان کولون همگي مربوط به آلودگي هاي زيست محيطي است که در درازمدت انسان را درگير مي کنند.
نيستاني تصريح کرد: مشکلات تغذيه اي حاصل از آلودگي هاي محيط زيست دير تشخيص داده مي شوند و اين موضوع هم سلامت انسان و هم سلامت اکو سيستم انسان را به مخاطره مي اندازد و حفظ سلامت محيط زيست هم به سياست هاي کلان کشور بر مي گردد و هم به مردم جامعه که تابحال کار عمده اي در زمينه حفظ سلامت محيط زيست انجام نشده است.
* آلودگي هواي محيط زيست بيش از 40 درصد مشکلات گوارشي را شامل مي شود
دکتر رضا ملک زاده، متخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: بخش اعظم مشکلات عمومي و گوارشي، مربوط به آلودگي هاي زيست محيطي است.
ملک زاده، اظهار داشت: آلودگي هاي ميکروبي، علاوه بر آلودگي دستگاه گوارش، عفونت هاي مزمني شامل اسهال هاي ميکروبي و ديگر عفونت ها، عارضه ثانويه محيط زيست آلوده است.
وي با بيان اينکه سلامت افراد جامعه به هيچ عنوان نبايد ناديده گرفته شود، خاطرنشان کرد: آلودگي هاي ميکروبي آب ها، منجر به تجمع مواد سمي در بدن مي شود که بيماري هاي گوناگوني را در انسان ايجاد مي کند.
وي با بيان اينکه حيوانات نيز از آلودگي هاي زيست محيطي مستثني نيستند، تصريح کرد: استفاده از شير و گوشت اين حيوانات نيز، ممکن است بيماري هاي گسترده اي را در انسان ايجاد کند.
ملک زاده در پايان افزود: ما در مورد سلامت محيط زيست خود، بسيار سهل انگار بوده ايم و استانداردي در مورد سلامت اين موضوع نداريم، اما آمارها نشان مي دهد نزديک به 40 درصد اختلالات گوارشي برخورداري از محصولات غذايي و هواي آلوده مي باشد./***