آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep



ممنوعيت استفاده از ظروف يكبار
تاریخ ارسال : 1390/2/26

خبرگزاري فارس: رئيس شبكه بهداشت و درمان ديلم گفت: به دليل مضر بودن استفاده از اين ظروف براي سلامتي و محيط زيست، استفاده از اين ظروف براي مصرف مواد غذايي و آشاميدني داغ ممنوع شده است.


به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر، عبدالحسين ناصري ظهر امروز در نشست بررسي مسائل و مشكلات بداشتي درماني ديلم با اشاره به جا افتادن استفاده از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي در جامعه اظهار داشت: ما نيز به عنوان متوليان امر سلامت جامعه بايد با برنامه‌ريزي و هم فكري راهكارهايي براي استفاده بهينه از ظروف يكبار مصرف پيدا كنيم تا سلامتي مردم تهديد نشود.
وي بيان داشت: براي نهادينه كردن استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي در سطح جامعه نيازمند اطلاع‌رساني وسيع و آموزش به آحاد مردم هستيم كه اين مهم با همكاري آحاد مردم، همه ارگان‌ها و متصدياني كه به طريقي در اين امر نقش دارند، محقق مي‌شود.
رئيس شبكه بهداشت و درمان ديلم تحقق اين امر را نيازمند عزم جدي و همكاري هم جانبه ساير ادارات و مردم دانست و گفت: در اين زمينه مشكل تهيه ظروف يكبار مصرف گياهي در شهرستان و بازار فروش آن با راهكارهاي عملي و اتخاذ تصميمات مناسب ازسوي مجمع امور صنفي، بازرگاني و شبكه بهداشت و همكاري ساير نهادها ذي‌ربط حل مي‌شود.
ناصري اظهار داشت: از ابتداي خرداد ماه با اماكني كه به طريق نادرست از ظروف يكبار مصرف استفاده مي‌كنند طبق ضوابط و آيين‌نامه برخورد مي‌شود.
وي گفت: به منظور نهادينه كردن استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي در جامعه علاوه بر اطلاع رساني وسيع در سطح جامعه و مهيا كردن شرايط تهيه اين ظروف در شهرستان از نيمه خرداد به تمام ادارات شهرستان ابلاغ مي‌شود كه فقط از ظروف يكبار مصرف گياهي استفاده كنند.
اين مقام مسئول بيان كرد: امروزه به دليل تغيير رويكرد جامعه به سوي بيماري‌هاي غيرواگير براي پيشگيري از بروز اين بيماري‌ها بايد فرهنگ و رفتار جامعه تغيير يابد.
كارشناس تغذيه شبكه بهداشت و درمان شهرستان ديلم نيز در اين نشست گفت: يكي از عوامل موثر اجتماعي در بروز نا امني غذايي در كشور ناآگاهي‌هاي تغذيه‌اي افراد جامعه است و آموزش افراد در افزايش سطح آگاهي آنان نقش بسيار موثري در بهبود وضعيت تغذيه‌اي و شاخص‌هاي مربوط به آن دارد.
آذين صبوري اضافه كرد: برنامه‌ريزي براي فرهنگ سازي و آموزش همگاني تغذيه به منظور ارتقا سلامت و كاهش روند بيماري‌هاي غيرواگير حائز اهميت است.
صبوري افزود: در اين راستا برنامه بسيج گونه آموزش همگاني تغذيه صحيح با اولويت آموزشي اصلاح الگوي روغن‌هاي خوراكي از 17 اسفند سال گذشته به مدت يك هفته در سطح مراكز بهداشتي درماني شهرستان با گروه هدف عموم جامعه اجرا شد.
وي گفت: در اين بسيج آموزشي يكهزار و 14 نفر از زنان باردار، شيرده، دانش آموزان، آموزگاران، صنوف، رابطان بهداشتي، زنان بسيجي در سطح مراكز، خانه‌هاي بهداشت، مساجد و مدارس شهرستان آموزش‌هاي تغذيه را فرا گرفتند.
اين كارشناس تغذيه بيان داشت: همچنين نمايشگاه تغذيه و سلامتي سه به مدت سه روز در آموزشگاه بعثت برپا شد كه قسمتي از اين نمايشگاه به نمايش و معرفي ارزش تغذيه‌اي انواع روغن‌هاي خوراكي، نحوه نگهداري و مصرف صحيح آنها، تغذيه سالم براي قلب سالم به همراه توزيع تراكت آموزشي اختصاص داشت.
صبوري در ادامه اظهار داشت: بازديد كنندگان نمايشگاه دانش آموزان دختر سه مقطع ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان بوده كه به صورت گروه‌هاي 25- 15نفره به همراه مربيان خود از نمايشگاه ديدن كرده و آموزش لازم به ايشان ارائه ميشد.
وي ادامه داد: علاوه بر دانش آموزان، زنان بسيجي،گروهي از بيماران ديابتي عضو واحد ديابت، پرسنل شبكه بهداشت و درمان، اعضاي شوراي سلامت شهرستان به همراه رياست دانشگاه علوم پزشكي بوشهر، امام جمعه، فرماندار و معاونت غذا و دارو دانشگاه نيز از اين نمايشگاه بازديد كردند.
مسئول بهبود تغذيه جامعه شهرستان ديلم در پايان عنوان كرد: اين نمايشگاه براي سومين بار با هدف ارتقاء اگاهي تغذيه‌اي و بهبود عملكرد جامعه در سطح شهرستان برگزار شده است و تعداد بازديدكنندگان نمايشگاه نسبت به سال گذشته 230 نفر افزايش داشته است./***