آدرس کانال تلگرام موسسه @iihsep

اخبار موسسه

عقد قرارداد مديريت HSE پروژه انتقال برق کارون با شرکت مهندسي امکان الکتريک

موسسه با شرکت مهندسي امکان الکتريک به عنوان پيمانکار اصلي اجراي خط انتقال برق 100 کيلومتر قرارداد مديريت HSE امضا نمود. کارفرماي اين پروژه شرکت توسعه و مهندسي نفت مي باشد.

تفاهمنامه آموزشي و پژوهشي موسسه با دانشکده نفت تهران دانشگاه صنعت نفت

موسسه در تاريخ 94/1/31 با دانشکده نفت تهران وابسته به دانشگاه صنعت نفت تفاهمنامه همکاري در زمينه برگزاري دوره هاي آموزشي مشترک، سمينارها و همايش هاي تخصصي و ساير فعاليت هاي علمي در حوزه ايمني، سلامت و محيط زيست امضا نمود.


١٢ توصيه به مردم براي پيشگيري از تب کريمه
تاریخ ارسال : 1394/4/3

يک‌بار ديگر روستا‌ها و شهرهاي ايران ميزبان ميهمان ناخوانده‌اي شده که با شيوع محدود آن نخستين قرباني‌هاي خود را گرفته است.

هرچند چند سالي خبري از بروز بيماري‌هاي مشترک ميان دام و انسان نبود، اما امسال و همزمان با آغاز فصل گرم دو نوع بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در شمال کشور و تب کريمه کنگو در شرق و استان خراسان‌شمالي باعث مرگ چند تن از اهالي اين مناطق شده است. با وجودي که مسئولان ذي‌ربط ورود اين بيماري‌ها را به پايتخت و شهرهاي بزرگ ديگر تکذيب کرده‌اند، ولي اين روزها بيش از پيش مردم در استفاده از فرآورده‌هاي گوشتي شامل گوشت مرغ و قرمز دقت مي‌کنند. چراکه براساس اعلام سازمان دامپزشکي کشور آنفلوآنزاي مرغي از طيور آلوده به اين ويروس به انسان منتقل مي‌شود و تب کريمه خونريزي‌دهنده کنگو نيز با لمس دام آلوده به راحتي به انسان منتقل مي‌شود. با اين حال تنها با رعايت اصول بهداشتي اوليه مي‌توان از بروز و شيوع اين بيماري‌هاي خطرناک جلوگيري کرد. بر همين اساس بيش از گذشته استانداردها و توصيه‌هاي سازمان دامپزشکي به‌عنوان متولي سلامت فرآورده‌هاي گوشتي در کشور اهميت پيدا مي‌کند. در همين زمينه مسئولان اين سازمان در توصيه‌اي اوليه از مردم خواستند تا از مصرف گوشت گرمي که در دماي يخچال نگهداري نشده باشد و همچنين لبنيات غيرپاستوريزه جدا خودداري کنند.
١٢ توصيه سازمان دامپزشکي به مردم
در پي بروز نگراني ميان مردم سازمان دامپزشکي کشور روز گذشته در اطلاعيه‌اي از مردم خواست با توجه به افزايش احتمال شيوع بيماري تب کريمه کنگو در فصول گرم سال، با جلوگيري از رفتارهاي مخاطره‌آميز مراقب سلامتي خود باشند. با توجه به افزايش احتمال شيوع بيماري تب کريمه کنگو در فصول گرم ‌سال همزمان با فصل فعاليت مخزن بيماري (کنه‌ها)، سازمان دامپزشکي در اطلاعيه‌اي از مردم و به ويژه گروه‌هاي در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها، قصابان، کشاورزان و به‌خصوص روستاييان و عشاير که به نحوي با دام سر و کار دارند، خواست با جلوگيري از رفتارهاي مخاطره‌آميز مراقب سلامتي خود باشند. از جمله اين توصيه ها که در اين اطلاعيه به آن اشاره شده است شامل ١ - خودداري از کشتار دام در خارج از کشتارگاه‌ها ٢- رعايت اصول بهداشتي و استفاده از وسايل حفاظت فردي توسط کارکنان زنجيره کشتار، انتقال و عرضه‌کنندگان گوشت ٣- نگهداري لاشه حداقل به مدت ۲۴ ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه ٤ - خودداري از خريد گوشت‌هاي بدون مهر دامپزشکي ٥ - خودداري از مصرف گوشت تازه (گوشت خريداري شده بايد به مدت حداقل ۲۴ ساعت در يخچال ۰ تا ۴ درجه سانتيگراد، نگهداري و سپس، مصرف شود) ٦- خودداري از مصرف جگر به صورت خام (جگر خريداري شده بايد به مدت حداقل ۴۸ ساعت در يخچال ۰ تا ۴ درجه سانتيگراد، نگهداري و سپس، مصرف شود) ٧- استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نيز منازل ٨- اجتناب کودکان و روستاييان و دامداران از بازي يا ملامسه کنه‌هاي ماده تخم‌ريزي کرده و... ٩- خودداري از جدا و له کردن (کشتن) کنه‌ها توسط شيردوشان و دامداران ١٠- خودداري از پشم‌چيني دام‌ها، بدون استفاده از تجهيزات و لوازم ايمني و حفاظت‌کننده ١١- اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان‌ها بدون استفاده از وسايل ايمن و ١٢- منازل و اصطبل‌هاي روستايي جهت کاهش جمعيت کنه‌ها سم پاشي مي‌شود.
براساس اين گزارش تب خونريزي‌دهنده کريمه کنگو ازجمله بيماري‌هاي مشترک بين انسان و دام است که نشانه درمانگاهي مشهودي در دام‌هاي آلوده ندارد و از اين رو اقدامات دامپزشکي صرفا به منظور تأمين بهداشت جمعيت انساني و متعاقب گزارش وقوع بيماري در انسان، آغاز مي‌شود.
 
توصيه به مردم درباره مصرف شير
متخصص بهداشت و کنترل مواد غذايي سازمان دامپزشکي کشور گفت: توصيه ما به مردم اين است که مرغ با وزن بيشتر از يک کيلو و ۸۰۰ گرم مصرف نکنند. فرهمند صالح‌زاده با بيان اين‌که باکتري تب مالت به حرارت حساس است، اظهار داشت: بنابراين هر فرآورده‌اي که به اندازه کافي حرارت ببيند، اين باکتري در آن از بين مي‌رود. وي افزود: سازمان دامپزشکي موافق عرضه شير فله (سنتي) نيست و به اعتقاد ما پاستوريزه کردن شير موجب از بين رفتن مخاطرات آن مي‌شود. اين مقام مسئول در پاسخ به اين پرسش که آيا احتمال دارد مردم شيرخام را بجوشانند اما باکتري تب مالت در آن از بين نرود؟ گفت: در اين حالت شيرخام بايد حدود ۱۰ دقيقه جوشانده شود به‌طوري‌که کل شير به دماي مناسب براي از بين رفتن باکتري برسد؛ در چنين حالتي باکتري از بين مي‌رود اما از کيفيت شير هم کاسته مي‌شود چراکه مقداري از ويتامين‌هاي شير بر اثر جوشاندن از بين خواهد رفت.
 
شيوع آنفلوآنزاي مرغي با وزش باد از پاکستان
دبير انجمن مرغداران کشور با تأييد شيوع آنفلوآنزاي مرغي در شمال کشور گفت: اين بيماري از سمت پاکستان و از طريق وزش باد‌هاي شديد به مناطقي از گلستان و مازندران آمده اما کنترل شده است. محمد يوسفي با بيان اين‌که اين بيماري دو مرغداري صنعتي را در شمال کشور درگير کرده است، گفت: تمام مرغ‌هاي اين دو مرغداري براي جلوگيري از شيوع بيماري معدوم شد. يوسفي با اشاره به اين‌که تلفات اين بيماري درحد ناچيزي بوده است، ادامه داد: نگراني از بابت تأمين مرغ مورد نياز مردم و شيوع اين بيماري به ساير مناطق وجود ندارد زيرا دامپزشکي به شدت درحال پيگيري است.
 
آخرين وضع شيوع آنفلوآنزاي مرغي
دبيرکل کانون سراسري مرغ تخم‌گذار کشور نيز با بيان اين‌که شيوع آنفلوآنزاي مرغي از استان مازندران فراتر نرفته است، گفت: از روز پنجشنبه تاکنون صادرات تخم مرغ ايران به کشور عراق متوقف شده است.سيدفرزاد طلاکش اظهار داشت: شيوع اين بيماري فعلا در سطح مرغ‌هاي بومي و محلي است و مرغداري‌هاي صنعتي هنوز درگير آن نشده‌اند. طلاکش با اشاره به اين‌که طي ۲۰ روز گذشته ايران تخم‌مرغي به افغانستان صادر نکرده بود، افزود: طي روزهاي اخير صادرات به کشور افغانستان آغاز شده و درحال انجام است. طلاکش افزود: درحال حاضر برخي مرغداران مرغ تخم‌گذار بابت آنفلوآنزاي مرغي ‌سال ۹۰ هنوز از دولت طلبکار هستند و اگر اطميناني در اين زمينه وجود نداشته باشد، ممکن است با دولت همکاري نکنند.
 
توقف مصرف سم خطرناک در گوجه‌فرنگي
از سوي ديگر سازمان حفاظت محيط‌زيست طي نامه‌اي به وزير جهاد کشاورزي درخواست کرد، مصرف سم پرخطر و پرمصرف ديازينون در گوجه فرنگي که عوارض بسيار مخربي براي محيط‌زيست و سلامت مردم به همراه دارد و ازجمله خطرناک‌ترين سموم براي آبزيان و پرندگان است، متوقف شود. محمدجواد سروش، مشاور سازمان حفاظت محيط‌زيست در امور سموم و کودهاي شيميايي با اشاره به تشکيل کميته مديريت منابع پايه و کاهش آلودگي کود و سم در سازمان حفاظت محيط‌زيست، گفت: بر اين اساس، طي نامه‌اي به وزير جهاد کشاورزي درخواست شد تا مصرف سم پرخطر و پرمصرف «ديازينون» که ازجمله خطرناک‌ترين سموم براي آبزيان و پرندگان است و مصرف سالانه آن بيش از سه‌ميليون ليتر در ايران است، هرچه سريع‌تر متوقف شود.